T 0496 27 08 05 - E andylemahieu@gmail.com

Vrijwilligerswerk India

Vrijwilligerswerk in Calcutta, India

Calcutta is een enorm vuile, drukke en arme stad. De contrasten tussen rijk en armoede zijn zo goed voelbaar.


Hier wist ik onmiddellijk dat ik iets kon betekenen voor bepaalde mensen. In totaal ben ik 6x in India geweest en toch blijft het land en de mensen me zo diep raken.

Eerst heb ik er vrijwillig gewerkt bij mensen met een fysiek en mentale handicap en verzorgde ik  vooral veel open wonden. Daarnaast heb ik gewerkt in de stervensstempel van Kalighat. Ik ging samen met andere vrijwilligers de straat op, op zoek naar mensen die stervende zijn. Ik bracht samen met anderen de zieke, stervende mensen naar een tempel, die daar verzorgd konden worden.

Het was enorm confronterend om de mensen zo te zien afzien op straat. Het betekende heel veel voor hen om hun laatste dagen te mogen doorbrengen in de tempel. Daar werden ze nog verzorgd in de mate van het mogelijke. Ze kregen medicatie, voeding, dekens en een bed. Zo kon hun leven tenminste op een menswaardige manier eindigen en hoefden ze niet eenzaam te sterven op straat.

Het heeft me echt aangegrepen.

Deze ervaringen hebben mij sterker gemaakt. Ze hebben me het volgende doen inzien: “Het enige wat vermeerdert als je het deelt , is geluk.
Andy Lemahieu

 


Vrijwilligerswerk in Indiaindia2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Back to Top